Fællesspisning og kringle

27-11-2014

Ved den halvårlige fællesspisning i Thorum forsamlingshus blev der serveret skinke til forret, forloren hare til hovedret og Møgelthorum Kringle til kaffen.

Denne kringle var efterspurgt, så her følger opskriften:

Dej:
300 gr mel, 200 gr. smør/margarine, 2 æg, 50 gr gær, 2 tsk sukker.

Fyld:
100 gr smør, 100 gr sukker, mandelessens, rosiner, thesukker til drys. Man kan evt. også bruge  - sukat, - pomeransskal, - cocktailbær, - hakket chokolade, - grofthakkede nødder / mandler.

Fremgangsmåde:  
Dejen æltes godt og deles ud i 2 stænger. Fyldet lægges på midten af begge stykker (2 stænger). I begge sider af hver stang klippes ind til fyldet, hvorpå der flettes henover fyldet.  Drysses med thesukker og hæver mindst 2 timer, gerne natten over..

Bages ved 200 gr. I ca 20 min. 
Kan bages uden hævning: ind i kold ovn og bages ved 200 gr til den har nok.

(Johan Knickrehn)

 

 

Sponsorer

Projektet er støttet af Region Midtjylland gennem projektet "Selde som fremtidens landsby"

Vi bruger cookies, ved at du klikker dig videre til næste side, acceptere du hjemmesidens brug af cookies.
Du kan også acceptere cookies ved at klikke her